mandag 26. april 2010

animal testing

I engelsk klassen min skriver vi research papers og jeg skriver om dyretesting. Dyre testing er noe alle vet om, men kanskje ikke vet så veldig mye om. Visste du at hvert år brukes mus, rotter, hamster, marsvin, hunder, katter, kaniner, aper, ponnier, kyr, kalver, sauer, griser og fugler på forsøk. Jeg visste bare om dyreforsøk som hadde med sminke og kosmetikk og gjøre, men visste du at bavianer blir brukt for å finne ut hvor sterk setebeltene i en bil kan være? De bruker gravide bavianer for å se om setebeltet er sterkt nok til å holde tilbake kroppen og om babyen kommer til å bli skadet. Jeg synes dette er forferdelig og jo mer jeg leser om det jo mer skremt blir jeg.

Dersom du tar en titt i sminken din kan jeg tenke meg at du finner L'Oreal, Maybelline, Lancome eller Max Factor. Alle disse brukte dyreforsøk for å finne ut om maskaraen var skadelig for det menneskelige øyet. Hvor mange jenter har ikke en av de metallboksene med vaselin i vesken sin? Dyreforsøk. Bruker frisøren din Redken? Dyreforsøk. Jeg kjenner jeg blir kvalm. Mange personer snakker om at det ikke er farlig eller en feil ting og gjøre. Det er overraskende hvor like mennesker og dyr er. Dersom vi ikke hadde vært så like dyrene, hvorfor teste produktene på dem? Dersom det ikke er skadelig for en kanin kan det være skadelig for oss. Tenk på dette neste gang du drar for å fylle opp i sminken din. Du kan finne en liste over forskjellige selskap som gjennomfører dyreforsøk her.

Follow Kamilla EllefsenFollow Kamilla EllefsenFollow Kamilla Ellefsen

4 kommentarer:

 1. Derfor bruka ej kun sminke osv. fra dyretesting.no ;) norske ting ;P bloggen din blei bra på blogspot også :)

  SvarSlett
 2. Hmm. E det dyrt?
  Tusen takk. E tror e lika blogspot mye bedre enn blogg.no :)

  SvarSlett
 3. nei, de ekje de. ej bruka GOSH som sminke å dei he vell samme prisane som anna sminke trur ej.. :P heilt greie prisa :P :) ka som e forsjellen igrunn ? vurdera å bynd å blogge ijenn so :P

  SvarSlett
 4. Aha, ja e så det litt seinere.

  E lika bare designet mye bedre! Det e mye lettere å legge til bilde på sida og forskjellige ting som du vil ha. Også syns e at det e mye ryddigere og blogg.no e bare masse styr. Det e vanskligere å få lesera som bare stikke innom siden du kommer på forsida på blogg.no når du publisera ett innlegg, men e lika blogspot mye bedre :)

  SvarSlett